| Pääsivu | Jaksot | Kuvia | Henkilöt | Taustaa | Linkit |


Ideasta pilotiksi

Vuonnna 1988 Jerry Seinfeld (joka oli jo siihen aikaan maanlaajuisesti tunnettu stand-up -koomikko) pyysi komediakaverinsa Larry Davidin auttamaan häntä kehittämään TV-sarjan NBC:lle. Larry David oli legenda koomikoiden keskuudessa, mutta yleisö ei tajunnut hänen mustaa huumoriaan. Eräänä iltana heillä oli keikka samalla klubilla ja jälkeenpäin he menivät kahvilaan syömään. He vitsailivat ruuasta, kun Larry David yhtäkkiä keksi, että tällainen sarjankin pitäisi olla (kuulostaako tutulta?). Niinpä alkuperäinen idea sarjasta oli vain Jerry ja Larryn keskustelu.
Larry ja Jerry menivät esittämään ideaa NBC:n viihdeohjelmien vastaavalle, Warren Littlefieldille. Itse asiassa he esittivät, että sarjan idea olisi tavallinen keskustelu eikä että se kertoisi "ei mistään" kuten legenda kertoo. Joka tapauksessa idea oli, että sarjassa ei tapahtuisi juuri mitään. Heidän idealleen lähinnä naurettiin, ja Larry ehtikin jo kirota ja haukkua Littlefieldin lyttyyn. NBC:n varatoimitusjohtaja Rick Ludwin oli kuitenkin kiinnostunut, antoi rahaa pilotin kuvaamista varten ja käski heidän etsiä tuottajan. Jerryn manageri soitti Castle Rock TV:lle, jossa oltiin heti kiinnostuneita ideasta. Jerry teki kuitenkin selväksi, että hän ja Larry vastasivat sarjan sisällöstä eikä siihen saisi puutua. Tämä ei tuntunut haittaavan Castle Rockia.
Jerry ja Larry päättivät ottaa sarjaan mukaan kaksi muuta päähenkilöä; TV-Jerryn parhaan kaverin George Costanzan ja naapurin Kramerin. George on täysin kuin Larry David, vaikka tämä onkin sanonut puolitosissaan: "Toivoisin olevani kuin George. Olisinpa yhtä terve kuin George. Hän tekee asioita, joita itse haluisin tehdä". Kramer perustuu Larry Davidin naapuriin Kenny Krameriin, joka elää "TV-Kramerin" elämää. "Hän keksii aina outoja ideoita, jotka on kuin tarkoitettu televisioon", Larry David on sanonut, "Hän saa aina ylipuhuttua minut tekemään jotakin typerää, joka sitten kaduttaa jälkeen päin." Larry näki Kennyn käytävällä, kun he olivat Jerryn kanssa kirjoittamassa pilottia, ja kysyi saisivatko he perustaa yhden henkilön häneen. Kenny suostui sillä ehdolla, että saisi esittää itseään. Larry ja Jerry kuitenkin selittivät, ettei NBC ikinä suostuisi, ja Kenny taipui. Sopimus Castle Rockin kanssa nimen käytöstä ei kuitenkaan ehtinyt syntyä ennen pilottia, ja Jerry puhutteleekin Krameriä Kesslerinä pilotissa. Kun sopimus sitten syntyi, tuli Kennystä ensimmäinen ihminen, jonka mukaan on nimetty kahden eri sitcomin henkilö. Kennyn nimeä käytettiin NBC:n pilotissa Temporary Insanity vuonna 1984.
Kramerin rooliin Jerry ja Larry tarvitsivat näyttelijän, joka oli erikoistunut fyysiseen komiikkaan. Kumpikin ajatteli ensimmäisenä Michael Richardsia, joka oli stand-up -uransa aikana saattanut sytyttää itsensä tuleen naurujen toivossa. Richardsin esiintyminen The Tonight Show:ssa vakuutti Jerryn. Muutkin näyttelijät kävivät koe-esiintymisessä, mutta valinta oli lopulta aika helppo.
George Costanzan rooliin Larry ja Jerry päättivät valita lähinnä musikaaleissa kunnostautuneen Jason Alexanderin. Hän oli jo saavuttanut lapsuuden unelmansa voittamalla Tony-palkinnon parhaana näyttelijänä musikaalissa ja halusi uusia haasteita. Hän sai kutsun koe-esiintymiseen, mutta ei oikein tiennyt miten esittää hahmoa, koska oli saanut vain yhden kohtauksen käsikirjoituksen. Hän päätti tehdä törkeän Woody Allen imitaation ja seuraavana päivänä hän sai työn.
Pilotti The Seinfeld Chronicles (jonka nimeksi muutettiin uusintoihin Good News, Bad News) kuvattiin huhtikuussa 1989, ja NBC päätti näyttää pilotin testiyleisölle toukokuussa. Vastaanotto oli todella huono. Paras arvio oli, että sarja oli kohtalaisen hauska ja erilainen. NBC päätti näyttää sarjan heinäkuussa, jolloin yleensä näytetään pilotit, joita ei haluta jatkaa. Katsojaluvat olivat todella huonot, ja Warren Littlefield oli valmis toteuttamaan kanavan asiantuntijoiden suosituksen lopettaa sarja. Rick Ludwin uskoi kuitenkin vieläkin sarjaan ja antoi rahaa neljään uuteen jaksoon, mikä on yksi TV-historian pienimmistä tilauksista. NBC kuitenkin vaati, että Larryn ja Jerryn pitäisi ottaa naishenkilö mukaan sarjaan. Larry ja Jerry vastustivat ajatusta voimakkaasti, mutta siitä ei neuvoteltu - ei naista, ei sarjaa. He alkoivat miettiä, miten voisivat tuoda naishenkilön ja säilyttää silti sarjan tärkeimmän moton "ei oppimista, ei halailua". He päätyivät tekemään Elainesta Jerryn ex-tyttöystävän. Elaine perustuu puoliksi Jerryn ex-tyttöystävään Carol Leiferiin, joka liittyi sarjan käsikirjoittajiin viidennellä kaudelta. Toinen puoli perustuu Monica Yatesiin, naiseen jota Larry David tapaili.
Julia Louis-Dreifusin sopimus omasta sarjasta Warner Brotherseille kaatui vain muutama päivä ennen kuin hän sai Jerryn ja Larryn kutsun koe-esiintymiseen. Julia sai käsiinsä käsikirjoituksen jaksosta Male Unbonding ja oli heti myyty. Noin sata muutakin näyttelijätärtä haki roolia, mutta Julia oli sitä mitä Larry ja Jerry hakivat.

Taistelu katsojista

Neljä seuraavaa jaksoa tulivat touko-kesäkuussa 1990 ja katsojaluvut olivat taas surkeita. Jälleen kerran NBC:n asiantuntijat suosittelivat sarjan lopettamista, mutta Rick Ludwin sai suostuteltua Warren Littlefieldin ostamaan vielä 13 jaksoa. Sarjan kovasti mainostettu paluu tammikuun alussa siirtyi Persianlahden sodan takia, jota suurin osa kanavista seurasi suorana. The Ex-Girlfriend lähetettiin lopulta 23 tammikuuta 1991, mutta jo neljän jakson jälkeen sarja pantiin jäihin. Kun sarja sitten tuli takaisin kahden kuukauden kuluttua se siirrettiin parhaaseen mahdolliseen lähetysaikaan, torstai-iltaan heti Cheersin jälkeen, joka oli siihen aikaan suosituin TV-sarja.
Nyt viimein Seinfeld alkoi saada vähintäänkin kohtuullisia katsojalukuja, ja NBC suostui ostamaan 13 uutta jaksoa. Mutta seuraavana syksynä Seinfeldin tulisi selvitä omillaan, sillä se siirrettiin takaisin keskiviikkoon taistelemaan katsojista Koira haudattuna -sarjan kanssa, eikä se enää saanut apua Cheersiltä. Katsojaluvut olivat silti ihan kohtuullisia, mutta kuin kiusatakseen Larry Davidiä NBC siirsi sarjaa puoli tuntia taaksepäin kevätkaudelle. Katsojalukujen kohotessa koko ajan NBC tilasi kahdeksan jaksoa lisää antaen sarjalle sen ensimmäisen täyden kauden ja bonuksena päätti jatkaa sarjaa myös seuraavana syksynä.
Kauden 1991-92 eli kolmannen kauden päätteeksi Seinfeld sijoittui 40 väärälle puolelle katsojaluvuissa, mutta kasvatti erityisesti 18-34-vuotiaiden katsojaryhmää, jota NBC sarjalla tavoitteli. Myös ABC-kanava oli huomannut Seinfeldin pelottavan nousun ja yritti riskillä tuhota sarjaa siirtämällä Tim Allenin Koti kuntoon -komedian, joka oli siihen aikaan viidenneksi katsotuin sarja, samaan aikaan Seinfeldin kanssa. ABC:n suunnitelma näyttikin toteutuvan, kun Koti kuntoon nousi kolmanneksi katsotuimmaksi sarjaksi ja Seinfeld jäi 40 puoleen väliin.
Sitten tuli ratkaiseva käännös: yllättävä uutinen, jonka mukaan Cheers loppuisi kuluvan kauden jälkeen jättäen ison aukon NBC:n torstai-iltaan. Warren Littlefield ei hukannut aikaa, vaan siirsi Seinfeldin helmikuun 4. päivä 1993 sen entiselle paikalle torstai-iltaan Cheersin jälkeen tarkoituksena auttaa Seinfeld suureen suosioon seuraavaa kautta varten. Seinfeld hyppäsi käytännössä viikossa 40. sijalta kymmenenneksi katsotuimmaksi sarjaksi, ennen kuin nousi pysyvästi top-viiteen. Sarjasta tuli yleisesti sellainen ilmiö, jonka kannattajat sen aina tiesivät olevan.

Kuinka jaksot syntyivät?

Monet sarjan alkupuolen jaksoista perustuvat tapahtumiin, jotka ovat todella tapahtuneet Larry Davidille. Esimerkiksi kerran sade pilasi Larry Davidin mokkatakin, kun hän oli tapaamassa Monica Yatesin isää. Nämä tapahtumat dramatoitiin myöhemmin jaksossa The Jacket. Larryn ja Jerry idea oli juuri kertoa hauskoja tarinoita elämän pienistä asioista, jotka eivät olleet muiden TV-sarjojen tai elokuvien mielestä tarpeeksi isoja kerrottavaksi. Kolmannessa jaksossa The Robbery Michael Richards keksi sattumalta Kramerin sisääntulon. Hän myöhästyi sisääntulomerkistä ja syöksyi Jerryn ovesta ja koko yleisö nauroi. Yhdeksäs jakso The Phone Message tapahtui myös Larry Davidille. Hän jätti kerran huonon viestin tyttöystävänsä vastaajaan ja yritti vaihtaa nauhan.
Jerry ja Larry saivat tehdä jaksoja pitkälti oman mielensä mukaan ilman NBC:n puuttumista sisältöön. NBC:n ainoa huoli oli Elainen ja Jerryn suhde, jota he halusivat selvittää. NBC "suosittelikin", että Elainesta ja Jerrystä pitäisi tehdä pari. Larryn ja Jerryn täytyi totella NBC:tä, mutta he eivät kuitenkaan halunneet mitään romanttista sisältöä sarjaan. The Deal -jaksolla he saivat NBC:n tyytyväiseksi ja saivat jälleen keskittyä olennaiseen asiaan. Mutta vain kaksi jaksoa myöhemmin NBC yritti puuttua sarjan sisältöön toistamiseen. Heidän mielestään The Chinese Restaurant-jaksossa ei tapahtunut tarpeeksi. Kun Larry David uhkasi jättää sarjan, hänelle luvattiin täydellinen vapaus.
Neljänteen kauteen Larry ja Jerry päättivät ottaa jatkuvaksi teemaksi Seinfeldin syntyhistorian. He eivät tehneet mitään tarkkaa suunnitelmaa; he vain päättivät että kauden alussa Jerry ja George esittävät ideansa NBC:lle ja viimeisessä jaksossa pilotti kuvataan. Elaine ei esiinny kauden neljässä ensimmäisessä jaksossa, koska Julia Louis-Dreifus oli juuri synnyttänyt ensimmäisen lapsensa. Neljäs kausi sisältää monta legendaarista jaksoa, ja sitä pidetäänkin yleisesti Seinfeldin parhaana kautena. Sokerina pohjalle tuli jakso The Contest, joka perustuu kilpailuun, johon Larry David oli ottanut osaa. Jopa Larry David luuli, että hän oli mennyt liian pitkälle kyseisen jakson kanssa, mutta NBC hyväksyi käsikirjoituksen pienen hikoilun jälkeen. Tosin muutamat mainostajat peruivat mainospaikkansa jakson arkaluontoisen aiheen takia, mitä he myöhemmin katuivat. Myös jakson The Handicap Spot aiheesta käytiin tiukka väittely kulisseissa, ja NBC laittoi jakson jäihin pariksi viikoksi. Onneksi Larry ja Jerry saivat suostuteltua NBC:n näyttämään sen ja he väittävät yhä, etteivät joutuneet muuttamaan käsikirjoitusta mitenkään.
Kuudes kausi oli vaikea koko Seinfeldin porukalle, koska kriitikot ja osa faneistakin pitivät kautta siihen asti huonoimpana. Larry David halusikin lopettaa koko sarjan jo kuudennen kauden jälkeen. Hänellä ja Jerryllä oli sopimus, että he jättäisivät sarjan yhdessä silloin kun sarjan suosio on huipussaan. Jerry kuitenkin halusi jatkaa sarjaa, ja Larrykin suostui tekemään vielä yhden kauden, mutta teki selväksi, että seitsemäs kausi jäisi hänen viimeisekseen. Vaikka Larry ei ottanut kunniaa jaksojen käsikirjoituksista, hän oli henkilökohtaisesti tarkistanut kaikkien jaksojen kaikki vuorosanat ja tehnyt korjauksia rankalla kädellä jo seitsemän raskasta vuotta. Siksi ei ollut mikään ihme, että Larry halusi jättää sarjan.

Larryn lähtö

Kuitenkin tammikuussa 1996 NBC julkisti, että Jerry oli päättänyt tehdä vielä yhden kauden, koska ensimmäinen seitsemännen kauden puolisko oli sujunut jälleen loistavasti ja koska heillä oli paljon tuoreita ideoita uusilta käsikirjoittajilta. Mutta Larry David oli kertonut Jerrylle, NBC:lle ja Castle Rockille, että hän ei tosiaankaan enää tekisi kahdeksatta kautta.
Suurin osa ihmisistä uskoi, ettei Seinfeld voisi jatkua ilman Larry Davidia. Jopa Jerry oli sanonut vuonna 1992, että 90% sarjasta tulee Davidiltä ja että kun toinen meistä lopettaa, myös toisen täytyy lähteä. Jerry kuitenkin halusi näyttää, että pystyisi tekemään sarjaa itsekin, ja koska muutkin jäsenet halusivat jatkaa, päätti Jerry tehdä vielä ainakin yhden kauden. Hän kuitenkin joutui jättämään alkumonologinsa pois, koska nyt hän joutui henkilökohtaisesti käymään koko käsikirjoituksen läpi, eikä ehtinyt enää miettimään monologia. Larry David ei kuitenkaan kokonaan jättänyt sarjaa; hän oli jättänyt jälkeensä paljon ideoita joita käytettiin kahdeksannen kauden jaksoissa.

Taistelu palkoista

Kausi lähti niin hyvin liikkeelle, että Jerry, Julia, Jason ja Michael päättivät yhdessä tehdä vielä yhden kauden. NBC oli niin kiitollinen tästä päätöksestä, että antoi Jerrylle tuntuvan palkankorotuksen nostaen palkan miljoonaan dollariin per jakso. Kun tämä tuli Julian, Jasonin ja Michaelin tietoon, he tekivät hyvin yksinkertaisen vaatimuksen; sama palkka meille tai me lähdemme. Tuohon aikaan he saivat vain 150,000 dollaria per jakso ja he tiesivät, että heidänkin olisi nyt aika tehdä vähän rahaa sarjasta, josta NBC sai noin 150 miljoonaa dollaria vuodessa. Lisäksi Jerry ja Larry David saivat osuuden Seinfeldin uusintojen tuloista, koska olivat sarjan luojia. Esimerkiksi vuonna 1998 Jerryllä oli Hollywoodin suurimmat tulot ja Larry Davidillä toiseksi suurimmat.
Vertailun vuoksi sarjan tärkeimpien ihmisten palkat per jakso kolmannella kaudella (1991-92) olivat:
Jerry Seinfeld 41,667 dollaria
Jason Alexander 30,250 dollaria
Julia Louis-Dreifus 30,000 dollaria
Michael Richards 16,500 dollaria
Larry David 35,000 dollaria
Larry Charles 10,000 dollaria
Tom Cherones 17,500 dollaria
Vuonna 1994 Julia, Jason ja Michael päättivät neuvotella sopimuksensa ns. "favored nation" pykälän mukaan, mikä tarkoittaa sitä, että mitä yksi saa myös muut saavat. Tästä Michael Richards hyötyi tietenkin eniten, koska hänellä ei ollut samoja meriittejä kuin Julialla ja Jasonilla oli kun sarja alkoi.
Kahdeksannesta kaudesta Jerry sai n. 200,000 dollaria per jakso plus viiden miljoonan dollarin bonuksen. Muut kolme saivat 125,000 dollaria per jakso samasta kaudesta. Heillä oli myös sopimus seuraavasta kaudesta 150,000 dollarin palkalla, jos sellaista tulisi, mutta he siis päättivät pelata kovaa peliä.
NBC tarjosi heille ensin 250,000 sitten 300,000 dollaria per jakso, mutta tarjoukset torjuttiin hyvin äkkiä. Nyt NBC:llä alkoi olla kiire; sen piti julkistaa seuraavan syksyn ohjelmisto 12. toukokuuta. NBC joutuikin miettimään kaksi eri vaihtoehtoa, toinen Seinfeldin kanssa ja toinen ilman. Suunnitelma oli siirtää Frasier Seinfeldin paikalla torstai iltaan, jos sopimukseen ei päästäisi.
Muutkin kanavat alkoivat kiinnostua mahdollisuudesta saada Seinfeld omaan talliinsa ja mm. TBS Superstation -niminen kaapelikanava tarjosi kaikille neljälle miljoonaa dollaria per jakso, jos he tekisivät kauden heidän kanavalleen. NBC:n seuraava tarjous 400,000 dollaria torjuttiin vain viikko ennen toukokuun 12.:ta. Vain pari päivää ennen takarajaa saatiin aikaan sopimus, joka takasi Julialle, Jasonille ja Michaelille 600,000 dollaria per jakso yhdeksännestä ja kymmenennestä kaudesta jos sellaista tulisi.

Viimeinen kausi

NBC:llä oli pelko, että palkkaneuvottelut näkyisivät seuraavan kauden katsojaluvuissa, mutta näin ei käynyt. Sarjan suosio jatkoi kasvuaan, vaikka yhä suurempi osa ihmisistä alkoi valittaa, että sarja oli menettänyt suurimman osan omaperäisyyttään ja alkoi vajota massaan. Joulukuun 17. päivänä 1997 Jerry kertoi Julialle, Jasonille ja Michaelille, että oli päättänyt lopettaa sarjan kuluvan kauden jälkeen. Vaikka hän oli jo tehnyt päätöksensä, hän päätti vielä kuunnella mitä NBC:llä oli sanottavaa. Mutta Jerry ei ikinä edes vakavissaan harkinnut hämmästyttävää viiden miljoonan dollarin per jakso tarjousta, jonka NBC esitti.
Jouluaattona Jerry virallisesti kertoi NBC:lle päätöksestään, joka oli määrä julkistaa vasta tammikuussa. New York Times oli kuitenkin saanut uutisen selville ja julkaisi sen seuraavan päivän lehdessä. Uutinen tuli yllätyksenä myös suurimmalle osalle Seinfeldin henkilöistä. Tapaninpäivänä 26.12.1997 NBC virallisesti julkaisi lausunnon, jossa se vahvisti uutisen. Nyt NBC:llä oli kiire löytää uusi sarja täyttämään Seinfeldin jättämän torstai-illan aukon, ja jotkut henkilöt yrittivät kasata nopeasti spin-off sarjaa, mutta se ei ikinä tullut edes kysymykseen, koska Jerryn ja Larry Davidin piti hyväksyä idea eivätkä Louis-Dreifus, Alexander tai Richards olleet edes kiinnostuneita jatkamaan.
Nyt piti kuitenkin vielä tehdä kaksitoista jaksoa ja lopettaa sarja tyylillä. Jerrylle tämä merkitsi automaattisesti Larry Davidin paluuta kirjoittamaan viimeinen jakso. NBC aloitti jo kahta kuukautta ennen The Finalea valtavan mainoskampanjan, ja jopa Jerry pelkäsi, että ihmiset odottivat jaksolta aivan liikaa, eikä odotuksia pystyttäisi mitenkään täyttämään. Tuli myös selville, että NBC laskuttaisi TV-historian suurimman summan 30 sekunnin mainospätkästä viimeisen jakson aikana. Summa oli suurempi kuin saman vuoden Super Bowlissa.
Jakson sisältö oli yksi televisiohistorian suurimmista salaisuuksista. Lehdet yrittivät lahjoa Seinfeldin henkilöitä kertomaan tulevista tapahtumista, mutta kukaan ei tiennyt - ei edes Jerry. Kun jakson kuvaamiset vihdoin aloitettiin, yleisönä oli 250 kutsuvierasta, joiden täytyi allekirjoittaa sopimus, jonka mukaan he eivät saa sanoa kenellekään mitä ovat nähneet. Viimeinen kohtaus kuvattiin ilman yleisöä. Kun jakso sitten tuli ulos toukokuun 14., suurin osa ihmisistä oli pettynyt; ennakko-odotukset olivat yksinkertaisesti olleet liian korkeat. Mutta Larry David ja Jerry olivat tyytyväisiä - sarja päättyi samalla tavalla kuin oli alkanutkin.

Tulevaisuus

Vaikka Jerry ja Larry David kumosivat spin-off sarjojen mahdollisuuden, on nyttemmin tullut tietoa jonka mukaan Phil Morris, joka näytteli Jackie Chilesiä on saamassa omaa sarjaa. On kuulunut uutisia, että Morris olisi sanonut, että Jackie Chiles shown pilotti on jo kuvattu ja nyt odotellaan että joku TV-yhtiö ostaisi sarjan.
Mitään virallista tietoa ei kuitenkaan ole vieläkään tullut. Sarja voisi periaatteessa alkaa USA:ssa jo ensi keväänä, mutta todennäköisempää on että sarja alkaa vasta 2001 keväällä tai syksyllä. Huhuja on, että Larry David ja Jerry Seinfeld tuottaisivat sarjaa, mutta eivät todennäköisesti kirjoita jaksoja. Kukaan Seinfeldin vakiohenkilöistä ei ole tiettävästi osoittanut mitään kiinnostusta esiintyä sarjassa vierailijoina. Sarjan henkilöistä ja tapahtumista ei tiedetä muuta kuin, että Jackie on ainoa mustaihoinen lakimies muuten ihan valkoisessa lakifirmassa.
Lisätietoa tulossa...

Palkinnot ja ehdokkuudet

Seuraavassa lista Seinfeldin voittamista palkinnoista ja ehdokkuuksista. Listan pitäisi nyt olla täydellinen, mutta jos laita postia jos on lisättävää.
Saaja / ehdokasTapahtumaPalkintoKategoriaTulosKommentit

1999

Jason AlexanderScreen Actors Guild AwardsSAG AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsSAG AwardOutstanding Performance by a Female Actor in a Comedy SeriesEhdokas
SeinfeldPeople's Choice Awards, USAPeople's Choice AwardFavorite Television Comedy SeriesVoittajaTasapeli Frasierin kanssa.
Jerry SeinfeldPeople's Choice Awards, USAPeople's Choice AwardFavorite All-Time Television StarEhdokas
Jerry SeinfeldPeople's Choice Awards, USAPeople's Choice AwardFavorite Male Television PerformerEhdokas
Jason AlexanderAmerican Comedy Awards, USAAmerican Comedy AwardFunniest Supporting Male Performer in a TV SeriesEhdokas
Michael RichardsAmerican Comedy Awards, USAAmerican Comedy AwardFunniest Supporting Male Performer in a TV SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusAmerican Comedy Awards, USAAmerican Comedy AwardFunniest Supporting Female Performer in a TV SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Female Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Jonathan WolffASCAP Film and Television Music AwardsASCAP AwardTop TV SeriesVoittaja

1998

SeinfeldEmmy AwardsEmmyOutstanding Comedy SeriesEhdokas
Jason AlexanderEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actress in a Comedy SeriesEhdokas
Skip CollectorEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Editing for a Series - Multi-Camera ProductionEhdokasThe Finale jaksosta
Lloyd BridgesEmmy AwardsEmmyOutstanding Guest Actor in a Comedy SeriesEhdokasIzzy Madelbaum hahmosta
SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest TV Series-Comedy/MusicalEhdokas
Jerry SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a TV Series-Comedy/MusicalEhdokas
Jason AlexanderGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion PictureEhdokas
SeinfeldPeople's Choice Awards, USAPeople's Choice AwardFavorite Television Comedy SeriesVoittaja
Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards, Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by an Ensamble in a Comedy SeriesVoittaja
Jason AlexanderScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Michael RichardsScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Female Actor in a Comedy SeriesVoittaja
Julia Louis-DreyfusAmerican Comedy Awards, USAAmerican Comedy AwardFunniest Supporting Female Performer in a TV SeriesVoittaja
Jerry StillerAmerican Comedy Awards, USAAmerican Comedy AwardFunniest Male Guest Appearance in a TV SeriesVoittaja
SeinfeldViewers for Quality Television AwardsQ AwardBest Quality Comedy SeriesEhdokas
Wayne KnightViewers for Quality Television AwardsQ AwardBest Recurring PlayerEhdokas
Greg Kavet, Andy RobinWriters Guild of America, USAWGA TV AwardEpisodic ComedyVoittajaThe Fatigues jaksosta
Alec Berg, Jeff Shaffer, David MandelWriters Guild of America, USAWGA TV AwardEpisodic ComedyEhdokasThe Chicken Roaster jaksosta
Jonathan WolffASCAP Film and Television Music AwardsASCAP AwardTop TV SeriesVoittaja
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicEhdokas
Andy AckermanDirectors Guild of America, USADGA AwardOutstanding Directorial Achievement in Comedy SeriesVoittajaThe Betrayal jaksosta

1997

SeinfeldEmmy AwardsEmmyOutstanding Comedy SeriesEhdokas
Michael RichardsEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesVoittaja
Jason AlexanderEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actress in a Comedy SeriesEhdokas
Skip CollectorEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Editing for a Series - Multi-Camera ProductionEhdokasThe Pothole jaksosta
Peter Mahlman, Jill FranklynEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Writing for a Comedy SeriesEhdokasThe Yada Yada jaksosta
Andy AckermanEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Directing for a Comedy SeriesEhdokasThe Pothole jaksosta
Marc Hirschfeld, Meg Liberman, Brian MeyersEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Casting for a SeriesEhdokas
SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest TV Series-Comedy/MusicalEhdokas
SeinfeldPeople's Choice Awards, USAPeople's Choice AwardFavorite Television Comedy SeriesVoittaja
SeinfeldScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by an Ensamble in a Comedy SeriesVoittaja
Michael RichardsScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Jason AlexanderScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Female Actor in a Comedy SeriesVoittaja
Skip CollectorAmerican Cinema Editors, USAEddieBest Edited Half-Hour Series for TelevisionVoittajaThe Abstinence jaksosta
Spike Feresten, Peter Mehlman, David MandelWriters Guild of America, USAWGA TV AwardEpisodic ComedyEhdokasThe Sponge jaksosta
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicEhdokas
Andy AckermanDirectors Guild of America, USADGA AwardOutstanding Directorial Achievement in Comedy SeriesVoittajaThe Rye jaksosta

1996

SeinfeldEmmy AwardsEmmyOutstanding Comedy SeriesEhdokas
Jerry SeinfeldEmmy AwardsEmmyOutstanding Lead Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Jason AlexanderEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Michael RichardsEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actress in a Comedy SeriesVoittaja
Larry ThomasEmmy AwardsEmmyOutstanding Guest Actor in a Comedy SeriesEhdokasSopu Nazi hahmosta The Soup Nazi jaksossa
Andy AckermanEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Directing for a Comedy SeriesEhdokasThe Soup Nazi jaksosta
Janet AshikagaEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Editing for a Series - Multi-Camera ProductionEhdokasThe Rye jaksosta
Spike FerestenEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Writing for a Comedy SeriesEhdokasThe Soup Nazi jaksosta
Marc Hirschfeld, Meg Liberman, Brian MeyersEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Casting for a SeriesEhdokas
Peter A. San Filipo, Charlie McDaniel III, Craig PorterEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Sound Mixing for a Comedy Series or a SpecialEhdokasThe Cadillac jaksosta
SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest TV Series-Comedy/MusicalEhdokas
Jerry SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a TV-Series - Comedy/MusicalEhdokas
SeinfeldScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by an Ensamble in a Comedy SeriesEhdokas
Michael RichardsScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Jason AlexanderScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Female Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Janet AshikagaAmerican Cinema Editors, USAEddieBest Edited Half-Hour Series for TelevisionEhdokasThe Hot Tub jaksosta
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicEhdokas

1995

SeinfeldEmmy AwardsEmmyOutstanding Comedy SeriesEhdokas
Jerry SeinfeldEmmy AwardsEmmyOutstanding Lead Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Jason AlexanderEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Michael RichardsEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actress in a Comedy SeriesEhdokas
Janet AshikagaEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Editing for a Series - Multi-Camera ProductionVoittajaThe Diplomats Club jakosta
Andy AckermanEmmy AwardsEmmyOutstanding Individual Achievement in Directing for a Comedy SeriesEhdokasThe Jimmy jaksosta
SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a TV-Series - Comedy/MusicalEhdokas
Jerry SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a TV-Series - Comedy/MusicalEhdokas
Jason AlexanderGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion PictureEhdokas
Julia Louis-DreyfusGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion PictureEhdokas
Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards, Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by an Ensamble in a Comedy SeriesVoittaja
Jason AlexanderScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Male Actor in a Comedy SeriesVoittaja
Julia Louis-DreyfusScreen Actors Guild AwardsScreen Actors Guild AwardOutstanding Performance by a Female Actor in a Comedy SeriesEhdokas
Janet AshikagaAmerican Cinema Editors, USAEddieBest Edited Half-Hour Series for TelevisionEhdokasThe Race jaksosta
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicEhdokas

1994

Michael RichardsEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesVoittaja
Julia Louis-DreyfusEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actress in a Comedy SeriesEhdokas
SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest TV Series-Comedy/MusicalVoittaja
Jerry SeinfeldGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a TV Series-Comedy/MusicalVoittaja
Jason AlexanderGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion PictureEhdokas
Julia Louis-DreyfusGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion PictureVoittaja
Julia Louis-DreyfusViewers for Quality Television AwardsQ AwardBest Supporting Actress in a Quality Comedy SeriesVoittaja
Jerry Seinfeld, Larry DavidPGA Golden Laurel AwardsNova AwardMost Promising Producer in TelevisionVoittaja
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicEhdokas
SeinfeldGLAAD Media AwardsGLAAD Media AwardOutstanding Comedy EpisodeVoittaja

1993

SeinfeldEmmy AwardsEmmyOutstanding Comedy SeriesVoittaja
Michael RichardsEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actor in a Comedy SeriesVoittaja
Larry DavidEmmy AwardsEmmyOutstanding Writing for a Comedy SeriesVoittajaThe Contest jaksosta
Julia Louis-DreyfusEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actress in a Comedy SeriesEhdokas
Jason AlexanderGolden Globes, USAGolden GlobeBest Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Mini-Series or Motion PictureEhdokas
Jerry SeinfeldViewers for Quality Television AwardsQ AwardBest Actor in a Quality Comedy SeriesVoittaja
Julia Louis-DreyfusViewers for Quality Television AwardsQ AwardBest Supporting Actress in a Quality Comedy SeriesVoittaja
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicVoittaja
Tom CheronesDirectors Guild of America, USADGA AwardOutstanding Directorial Achievement in Comedy SeriesVoittajaThe Contest jaksosta

1992

Julia Louis-DreyfusEmmy AwardsEmmyOutstanding Supporting Actress in a Comedy SeriesEhdokas
Julia Louis-DreyfusViewers for Quality Television AwardsQ AwardBest Supporting Actress in a Quality Comedy SeriesVoittaja
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicVoittaja

1991

Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Comedy EpisodicVoittaja
Marc Hirschfeld, Meg LibermanCasting Society of America, USAArtiosBest Casting for TV, Pilot EhdokasGood News, Bad News jaksosta