| Pääsivu | Jaksot | Kuvia | Henkilöt | Taustaa | Linkit |


| Pilotti | 1. kausi | 2. kausi | 3. kausi | 4. kausi | 5. kausi | 6. kausi | 7. kausi | 8. kausi | 9. kausi |

2. kausi

201

6

The Ex-Girlfriend

Vierailijat: Tracy Kolis [Marlene], Karen Barcus [Receptionist]

George eroaa tyttöystävästään Marlenesta, mutta muistaa jättäneensä muutaman kirjan tämän asuntoon. Kun Jerry hakee kirjoja takaisin hän ihastuu Marleneen. He alkavat seurustella, mutta Marlene jättää Jerryn, koska ei pitänyt Jerryn komiikkaa hauskana.

Käsikirjoitus: Jerry Seinfeld, Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 23.1.1991; Ensiesitys Nelosella: 12.11.1997 (Ex-tyttöystävä)

202

7

The Pony Remark

Liz Sheridan [Helen Seinfeld], Barney Martin [Morty Seinfeld], Len Lesser [Uncle Leo]

Vierailijat: Rozsika Halmos [Manya], David Fresco [Isaac], Scott N. Stevens [Intern], Earl Boen [Eulogist]

Jerry loukkaa vanhaa serkkuaan sukujuhlassa kommentillaan, että hän inhoaa kaikkia joilla oli poni lapsena. Parin päivän päästä serkku kuolee, ja Jerry miettii pitäisikö mennä hautajaisiin vai softballpeliin. Jerry lyö vetoa Kramerin kanssa, että Kramer ei saa sisustettua asuntoaan tasoilla. Kramer kuitenkin peruu vedon, koska ei halua enää tasoja. Elaine miettii, mitä lesken hienolle asunnolle tapahtuu tämän muuttaessa Arizonaan. Jerrystä tuntuu, että hän on vainottu softballpelin aikana.

Käsikirjoitus: Jerry Seinfeld, Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 30.1.1991; Ensiesitys Nelosella: 19.11.1997 (Voihan poni)

205

8

The Jacket

Vierailijat: Lawrence Tierney [Alton Benes], Frantz Turner [Salesman], Susanne Spoke [Customer], Harry Hart-Browne [Manager]

Jerry ostaa kaliin mokkanahkaisen takin. Jerryn ja Georgen täytyy viihdyttää Elainen isää Alton Benesiä, kun Elaine ei ilmesty paikalle ajoissa. Kun alkaa sataa lunta, Jerry kääntää uuden takkinsa nurinpäin suojellakseen mokkapintaa, mutta Alton Benes ei halua näyttäytyä hänen kanssaan kadulla.

Käsikirjoitus: Jerry Seinfeld, Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 8.2.1991; Ensiesitys Nelosella: 6.12.1997 (Mokkarotsi)

207

9

The Phone Message

Vierailijat: Tory Polone [Carol], Gretchen German [Donna]

George jättää vihaisia viestejä Carolin puhelinvastaajan, koska luulee naisen välttelevän häntä. Kun Carol soittaa palaavansa matkoilta, George pyytää Jerryä auttamaan häntä varastamaan puhelinvastaajakasetin ennen kuin Carol ehtii kuulla viestejä. Jerryllä ja hänen tyttöystävällään tulee riita TV-mainoksesta.

Käsikirjoitus: Jerry Seinfeld, Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 13.2.1991; Ensiesitys Nelosella: 17.12.1997 (Viesti)

208

10

The Apartment

Vierailijat: Tony Plana [Manny], Glenn Shadix [Harold], Jeanine Jackson [Roxanne], Leslie Neale [Rita], Theresa Randle [Janice], Patricia Amaye Thomson [Susie], Melody Ryane [Joanne], David Blackwood [Stan]

Jerry yrittää järjestää Elainelle asunnon oman asuntonsa yläpuolelta, ennen kuin tajuaa mahdolliset seuraukset. George kokeilee "mies vihkisormuksessa -teoriaa" juhlissa herättääkseen naisten kiinnostuksen, mutta sormuksella on päinvastainen vaikutus.

Käsikirjoitus: Peter Mehlman; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 4.4.1991; Ensiesitys Nelosella: 23.12.1997 (Asunto)

George: So please, a little respect, for I am Costanza, lord of the idiots.

210

11

The Statue

Vierailijat: Michael D. Conway [Ray], Nurit Koppel [Rava]

Jerry syyttää erään patsaan varastamisesta miestä, joka siivosi Jerryn asunnon. Miehen kumppani on suomalainen kirjailija, jonka kanssa Elaine haluaa työskennellä. George tarvitsisi patsaan itselleen, koska hän rikkoi vuosia sitten vanhemmilleen kuuluneen samanlaisen patsaan. Kramer esittää poliisia ja tunkeutuu miehen asuntoon saadakseen patsaan takaisin.

Käsikirjoitus: Larry Charles; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 11.4.1991; Ensiesitys Nelosella: 26.12.1997 (Patsas)

212

12

The Revenge

Wayne Knight [Newman]

Vierailijat: Fred Applegate [Levitan], John Capodice [Vic], Teri Austin [Ava], Patrika Darbo [Glenda], Marcus Smythe [Dan], John Hillner [Greeny], Deck McKenzie [Bill]

George eroaa työstään, koska ei saa käyttää pomon yksityistä vessaa. Kun Georgea alkaa kaduttaa, Jerry ehdottaa, että George voisi mennä maanantaina takaisin niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pomo ei kuitenkaan suostu ottamaan häntä takaisin ja George aikoo kostaa pomolleen. Hän yrittää Elainen avulla saada pomon juomaan juoman, johon on sekoitettu nukutuspillereitä. Jerry ja Kramer kostavat itsepalvelupesulan omistajalle, koska luulevat tämän varastaneen $1500 pyykin joukosta. Newman kertoo Kramerille hyppäävänsä talon katolta, koska hänellä ei ole työtä eikä tyttöystävää, mutta kukaan ei usko häntä. Newman hyppää toisesta kerroksesta ja näyttelee loukkaantunutta.

Käsikirjoitus: Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 18.4.1991; Ensiesitys Nelosella: 31.12.1997 (Kosto)

HUOM!: Jakson alkuperäisessä versiossa Newmanin (jota ei tässä tässä jaksossa näy) ääni on Larry Davidin, mutta ainakin USA:ssa Seinfeldin uusinnoissa Newmanin ääneksi on korjattu Wayne Knightin ääni.

George: I'm gonna slip him a mickey.

Jerry: Where are you gonna get this mickey? I can't believe I'm saying mickey.

George: I got a source.

Jerry: You got a mickey source?

211

13

The Heart Attack

Vierailijat: Stephen Tobolowsky [Tor], John Posey [Dr. Fein], John Fleck [Attendant], Jimmy Woodward [Driver], Pat Hazell [Man in Other Bed], Sharon McKnight [The Nurse], Thomas Wagner [The Cook], Heather James [The Waitress]

George saa sydänkohtauksen tai ainakin niin hän luulee. Sairaus osoittautuu kuitenkin nielurisan tulehdukseksi. George ei kuitenkaan halua maksaa sairaalamaksuja ja Kramer suostuttelee hänet poppamiesparantajan luo. Se ei kuitenkaan auta vaan George tulee entistä sairaammaksi.

Käsikirjoitus: Larry Charles; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 25.4.1991; Ensiesitys Nelosella: 30.12.1997 (Sydänkohtaus)

213

14

The Deal

Vierailijat: Siobhan Fallon [Tina], Norman Brenner [Clerk]

Jerry ja Elaine miettivät voivatko he olla sekä ystäviä että rakastajia. George sanoo, että se ei ole mahdollista. Jerry ja Elaine kuitenkin keksivät joukon sääntöjä, joiden avulla kaikki näyttää menevän hyvin. Ongelmia kuitenkin syntyy, kun Jerry antaa Elainelle syntymäpäivälahjaksi rahaa.

Käsikirjoitus: Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 2.5.1991; Ensiesitys Nelosella: 7.1.1998 (Sopimus)

204

15

The Baby Shower

Vierailijat: Christine Dunford [Leslie], Vic Polizos [Tabachnik], James Lashly [Assistant], Margaret Reed [Mary], George C. Simms [FBI Man], Marla Fries [Stewardess], Don Perry [Passenger], Kate Mulligan [Party Guest], Audrey Frantz [Party Guest]

Elaine pitää vauvakutsut Jerryn asunnossa naiselle, joka kerran nolasi Georgen treffeillä. George vannoo kostoa, mutta hermot petävät. Jerry hankkii laittoman kaapeli-TV:n Kramerin suosituksesta, mutta kun Jerry ei suostu maksamaan asentajan vaatimaa maksua, tämä rikkoo Jerryn TV:n.

Käsikirjoitus: Larry Charles; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 16.5.1991; Ensiesitys Nelosella: 3.12.1997 (Vauvajaiset)

206

16

The Chinese Restaurant

Vierailijat: James Hong [Bruce], David Tress [Mr. Cohen], Judy Kain [Lorraine], Kate Benton [Woman on Phone], Michael Mitz [Phone Guy], Kendall McCarthy [Man]

Jerry, George ja Elaine odottavat pöytää kiinalaiseen ravintolaan koko jakson ajan. Jerryllä on kiire katsomaan Plan 9 From Outer Space -elokuvaa. George odottaa puhelinsoittoa ja Elaine on nälissään.

Käsikirjoitus: Jerry Seinfeld, Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 23.5.1991; Ensiesitys Nelosella: 10.12.1997 (Kiinalainen ravintola)

HUOM!: Kramer ei esiinny. Jerryn asuntoa ei näy.

Larry David uhkasi jättää sarjan, kun NBC:n pomot eivät pitäneet käsikirjoituksesta ja yrittivät puuttua jakson sisältöön.

203

17

The Busboy

Vierailijat: David Labiosa [Antonio], Doug Ballard [Eddie], John Del Regno [Manager]

Ravintolan työntekijä saa potkut Georgen takia. George kuitenkin pelastaa miehen hengen, koska ravintola räjähtää myöhemmin. Elainelle saapuu viikoksi ärsyttävä vieras, josta hän ei millään pääse eroon.

Käsikirjoitus: Jerry Seinfeld, Larry David; Ohjaus: Tom Cherones; Ensiesitys: 26.6.1991; Ensiesitys Nelosella: 26.11.1997 ("Nisse")


| Pilotti | 1. kausi | 2. kausi | 3. kausi | 4. kausi | 5. kausi | 6. kausi | 7. kausi | 8. kausi | 9. kausi |