| Pääsivu | Jaksot | Kuvia | Henkilöt | Taustaa | Linkit |


| Pilotti | 1. kausi | 2. kausi | 3. kausi | 4. kausi | 5. kausi | 6. kausi | 7. kausi | 8. kausi | 9. kausi |

8. kausi

801

135

The Foundation

John O'Hurley [J. Peterman]

Vierailijat: Janeane Garofalo [Jeannie Steinman], Grace Zabriskie [Mrs. Ross], Warren Frost [Mr. (Henry) Ross , Joe Urla [Dugan], Susan Walters [Dolores 'Mulva'], Todd Bosley [Joey], Diana Castle [Mrs. Zanfino], Stuart Quan [Sensei], Herb Mitchell [Businessman #1], Robert Louis Kempf [Businessman #2], Lawrence A. Mandley [Larry], Lauren Bowles [Waitress #1], Peggy Lane [Waitress #2], Paige Tamada [Clara], Robert Padnick [Willie], Ruth Cohen [Ruthie], Bruce Davison [Wyck]

George ei pääse vieläkään Susanista kokonaan eroon, koska Susanin vanhemmat päättävät perustaa järjestön Susanin muistolle. Järjestössä työskenteleminen vie Georgen kaiken vapaa-ajan. Jerry tapaa Doloresin, naisen jonka nimeä hän ei muistanut jaksossa The Junior Mint. He päättävät alkaa seurustella uudestaan, mutta Dolores lopettaa suhteen kuultuaan miksi Jerry purki kihlauksen. J. Petermanilla on hermoromahdus. Hän lähtee Burmaan lomalle jättäen firman Elainen vastuulle. Krameristä tulee karatemestari.

Käsikirjoitus: Alec Berg, Jeff Schaffer; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 19.9.1996; Ensiesitys Nelosella: 13.10.1999 (?)

802

136

The Soul Mate

Wayne Knight [Newman], Lisa Mende [Carol]

Vierailijat: Tim DeKay [Kevin], Kim Myers [Pam], Rende Rae Norman [Ms. Baines], Tommy Hicks [Mr. Cross], Jill Talley [Gail], Jill Holden [Lisa], Bruce Davison [Wyck]

Georgesta tuntuu, että järjestön asianajaja luulee Georgen tappaneen Susanin. Saadakseen selville mitä muut puhuvat Georgesta, hän "unohtaa" huoneeseen laukkunsa, jossa on nauhuri sisällä. Kun George palaa hakemaan laukkua, se on hajotettu ja nauha pysäytetty. Elaine ei halua lasta ja löytää poikaystävän joka ajattelee samoin. Kramer rakastuu Jerryn tyttöystävänään ja kysyy Newmanilta apua. Myöhemmin Newman auttaa puolestaan Jerryä saadakseen enemmän sisäpiirin tietoa salaisesta ihastuksestaan, Elainesta.

Käsikirjoitus: Peter Mehlman; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 26.9.1996; Ensiesitys Nelosella: 13.10.1999 (Sieluntoverit)

803

137

The Bizarro Jerry

Vierailijat: Tim DeKay [Kevin], Kristin Bauer [Gillian], Pat Kilbane [Bizarro Kramer (Feldman)], Kyle T. Hefner [Bizarro George (Gene)], Justina Vail [Amanda], J. Patrick McCormack [Leland], Harry Murphy [Office Manager], Dana Patrick [Model #1], Shireen Crutchfield [Model #2], Robin Nance [Model #3], Mark S. Larson [Bizarro Newman (Vargas)], James Lesure [Office Worker], Jason Beck [Bouncer]

Kramer käyttää vessaa toimistotalossa ja alkaa työskennellä siellä. Hän "hoitelee bisneksiä". Jerry käy treffeillä kauniin naisen kanssa, jolla on "miehen kädet". George käyttää naisen kuvaa Susanin kuvana ja pääsee "kiellettyyn kaupunkiin", jossa huippumallit viettävät aikaansa. Elaine tapaa Kevinin, Feldmanin ja Genen, jotka ovat Jerryn, Kramerin ja Georgen täydellisiä vastakohtia.

Käsikirjoitus: David Mandel; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 3.10.1996; Ensiesitys Nelosella: 20.10.1999 (Epä-Jerry)

HUOM!: George sanoo tulleensa tapaamaan Art Vandaleyta näyttääkseen "Susanin" kuvan kaunille vastaanoton naiselle.

804

138

The Little Kicks

Jerry Stiller [Frank Costanza]

Vierailijat: Neil Giuntoli [Brody], Rebecca McFarland [Anna], Joseph Urla [Dugan], Tim O'Hare [Vendor]

Elaine menettää työkavereiden kunnioituksen, kun he näkevät hänen tanssivan juhlissa. Elaine luulee, että George on vastuussa menetetystä kunnioituksesta, ja tekee Georgesta "pahan pojan" työkaverinsa silmissä. Työkaveri kuitenkin kiinnostuu Georgesta paha poika -imagon takia. Jerry joutuu tekemään bootleg-elokuvan Kramerin ystävälle Brodylle. Filmistä tulee niin hyvä, että Brody pyytää Jerryn kuvaamaan uuden filmin. Jerry vaatii käyttöönsä kolmea kameraa ja puheyhteyttä kameran käyttäjiin, mutta Brody ei pysty täyttämään vaatimuksia. Elaine saa tietää totuuden tanssimisestaan ja pyytää anteeksi Georgelta ja työkaverilta, mutta samalla George menettää paha poika -imagon. George suostuu kuvaamaan elokuvan Brodylle palauttaakseen imagonsa ja jää kiinni.

Käsikirjoitus: Spike Feresten; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 10.10.1996; Ensiesitys Nelosella: 27.10.1999 (Potkua elämään)

805

139

The Package

Wayne Knight [Newman], Len Lesser [Uncle Leo]

Vierailijat: Richard Roat [Dr. Berg], Fort Atkinson [Dr. Stern], David Purdham [Dr. Resnick], Heather Campbell [Sheila], Ramon Franco [Mailman], Bari K. Willerford [Ron], Shuko Akune [Receptionist], F. William Parker [Country Doctor], Lynn A. Henderson [Clerk], Bill Gratton [Postal Official], Susan Leslie [Nurse]

Elainella on vaikeuksia löytää lääkäriä, joka hoitaisi häntä, koska hänellä on huonon potilaan maine. Kramer lupaa Jerrylle saavansa vakuutusrahat Jerryn rikkinäisistä stereoista, joiden takuu ei ole enää voimassa. George luulee, että valokuvaliikkeen kaunis myyjä on laittanut oman paljastavan kuvan Georgen kuvien joukkoon. Kramer suostuttelee Georgelle, että hänen pitäisi vastata samalla tavalla ja suostuu ottamaan kuvan. Newman epäilee Jerryä postin huijaamisesta.

Käsikirjoitus: Jennifer Crittenden; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 17.10.1996; Ensiesitys Nelosella: 3.11.1999 (Paketti)

806

140

The Fatigues

Estelle Harris [Estelle Costanza], Jerry Stiller [Frank Costanza], Richard Herd [Wilhelm], Steve Hytner [Kenny Bania]

Vierailijat: Joseph Urla [Dugan], Ned Bellamy [Eddie], A.J. Langer [Abby], Katie Layman [Cynthia], Eddie Allen [Doctor], Gwen McGee [Janine], Lynn Manning [Blind Man]

Elaine aikoo erottaa työntekijän, joka on kuitenkin niin pelottava, että hän lopulta ylentää tämän. Georgen täytyy pitää luento riskinhallinnasta, mutta huomaa ettei voi lukea kirjaa. Jerryn tyttöystävällä on neuvonantaja, joka osoittautuu Kenny Bania -faniksi. Kramer järjestää juutalaisille sinkkujen illan ja tarvitsee apua kokkaamisessa. Hän suostuttelee Frankin avukseen Georgen varoituksista huolimatta. George saa selville, että sokeat saavat minkä tahansa kirjan nauhana ja aikoo epäonnistua näkötestissä. Jerrystä tulee Banian neuvonantaja.

Käsikirjoitus: Gregg Kavet, Andy Robin; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 31.10.1996; Ensiesitys Nelosella: 10.11.1999 (Armeijamuistoja)

807

141

The Checks

Richard Herd [Wilhelm]

Vierailijat: James Patrick Stuart [Brett], Gedde Watanabe [Mr. Oh], Sab Shimono [Executive #1], John Bowman [Teddy], Jock Plotnick [Crew Leader], George Wallace [Doctor], Toshi Toda [Mr. Tanaka], Goh Misawa [Mr. Yamaguchi], Tony V. [Clicky], Akane Nelson [Executive #2], Cherie Hankal [Nurse]

Jerrylle saapuu satoja muutaman sentin shekkejä lyhyistä esiintymisistä Japanin televisiossa. Kramerin mielestä Jerryn ja Georgen pilotti voisi sopia Japanin televisioon. Jerry ja George tapaavat muutaman japanilaisen tuottajan. Elainen poikaystävällä on pakkomielle laulusta Desperado ja Elaine yrittää löytää heille yhteisen laulun. Kramer opastaa muutamia japanilaisia turisteja ja majoittaa heidät laatikostonsa lokeroihin.

Käsikirjoitus: Steve O'Donnell, Tom Gammill, Max Pross; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 7.11.1996; Ensiesitys Nelosella: 10.11.1999 (Sekit)

808

189

The Chicken Roaster

Wayne Knight [Newman], John O'Hurley [J. Peterman]

Vierailijat: Mark Roberts [Seth], Kymberly Kalil [Heather], Michael D. Roberts [Ipswich], Wesley Leong [Clerk], Christopher Aguilar [Burmese Boy]

Jerryn ja Kramerin naapuritaloon avataan uusi kanaravintola, jonka katolla on iso kanan muotoinen neonvalo. Se paistaa suoraan Kramerin ikkunasta sisään. Elaine käyttää yhtiön tiliä liikaa, ja joutuu puolustelemaan ostoksiaan. Jerry tapaa vanhan yliopistokaverin Sethin ja suostuttelee tämän jättämään tärkeän kokouksen väliin. Seth saa potkut ja alkaa työskennellä kanapaikassa. George jättää ison hatun naisen luo suunnitelmanaan saada toiset treffit hakiessaan sen takaisin. Elaine tarvitsee hatun takaisin, mutta sitä ei löydy, ja George päättää varastaa naisen kellon kostoksi. Kramer ja Jerry vaihtavat asuntoja, kun Kramer uhkaa ajaa ravintolan konkurssiin, mutta muutakin vaihtuu kuin asunnot. Jerry suostuttelee Elainen ostamaan venäläisen piraattihatun "ystävältään" Bob Saccamandolta. Jerry vaatii asuntoaan takaisin, kun saa selville että Kramer on koukussa kanaan.

Käsikirjoitus: Alec Berg, Jeff Schaffer; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 14.11.1996; Ensiesitys Nelosella: 17.11.1999 (Kanakuppila)

809

143

The Abstinence

Phil Morris [Jackie Chiles], Brenda Strong [Sue Ellen]

Vierailijat: Debra Jo Rupp [Katie], Bob Odenkirk [Ben], Meagen Fay [Mrs. Burns], Tamara Bick [Louise], Alex Trebek [Voice of Himself], Derek Jeter [Himself], Bernie Williams [Himself], Lawrence A. Mandley [Larry the Cook], Fern Fitzgerald [Ms. Wilkie], Noelle Balfour [Waitress], Kyle Gass [Smoker], Judy Kerr [Woman], David Letterman [Himself (uncredited)]

Georgen tyttöystävä ei voi harrastaa seksiä kuuteen viikkoon. Elainen poikaystävä on viimeistä koetta vaille lääkäri. Kramer alkaa kutsua ihmisiä tupakoimaan asuntoonsa, kun huomaa ettei Monk'sissa saa polttaa. Georgesta tulee viisas, kun hän ei enää ajattele seksiä ja Elaine päättää kokeilla samaa poikaystävänsä kanssa tärkeän kokeen lähestyessä. Elaineen seksitön olo vaikuttaa päinvastaisella tavalla. Jerryllä on ongelmia keksiä materiaalia kahdeksi tunniksi entisen koulunsa urapäivänä. Kramer nostaa oikeusjutun tupakkayhtiötä vastaan, kun tupakansavu, jolle hän on altistunut viimeaikoina, tuhoaa hänen ulkonäkönsä.

Käsikirjoitus: Steve Koren; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 21.11.1996; Ensiesitys Nelosella: 17.11.1999 (Pidättäytyminen)

810

144

The Andrea Doria

Wayne Knight [Newman], Estelle Harris [Estelle Costanza], Jerry Stiller [Frank Costanza]

Vierailijat: Tom Gallop [Alan], Ray Stricklyn [Clarence], Diana Bellamy [Mrs. Ricardi], Rick Hall [Vet], Carl Banks [Policeman #1], Barry Cutler [Policeman #2], Kev O'Neil [Waiter], Ossie Mair [Driver], Fred Pinkard [Old Man], Rene Weisser [Ex-Girlfriend], Brian Blondell [Dog Guy], Theresa Mulligan [Woman], Florinel Fatulescu [Stand Owner]

George luulee saavansa uuden hienon asunnon, mutta saa kuulla, että se annetaan laivaonnettomuudesta selviytyneelle. Newman on piilottanut postia Jerryn varastoon, koska ei saanut siirtoa Havaijille. Jerry ja Newman muodostavat liittoutuman, jonka tarkoituksena on saada Newmanille hänen haluamansa siirto Havaijille. Elainen poikaystävä ei pääse tulemaan treffeille, koska entinen tyttöystävä on puukottanut häntä. Seuraavilla treffeillä poikaystävä saa kuumat kahvit naamalleen toiselta ex-tyttöystävältään. Kramerillä on paha flunssa, mutta hän ei enää luota lääkäreihin. Hän löytää koiran, jolla on samanlainen flunssa ja vie koiran eläinlääkärille saadakseen itselleen lääkettä. Elaine saa selville, että poikaystävä on huono suhteiden lopettaja. Hän katkaisee suhteensa Elaineen ja sanoo, että Elainella on iso pää. Kramer alkaa käyttää koiranlääkkeitä, mutta alkaa samalla käyttäytyä kuin koira. Newman ei voi jakaa postia, kun Kramer puraisee häntä jalasta. Jerry auttaa Newmania, mutta on liian tehokas. George haastaa onnettomuudesta selvinneen kisaan kertomalla oman elämäntarinansa.

Käsikirjoitus: Spike Feresten; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 19.12.1996; Ensiesitys Nelosella: 24.11.1999 (Andrea Doria)

George: I was handcuffed to the bed. In my underwear. Where I remained, till... - She certainly seemed interesting to me. Though she was attractive she was also, infact, a nazi. - The water where I had been swimming in was very cold. And when I dropped the towel there had been significant shrinkage. - Her parents were looking at me. So there I was and the marble rye hanging from the end of a fishing bow. - In closing, these stories have not been embollished because they need not embollishment. They are simply, horrifyingly the story of my life, as a short, stocky, slow-witted, bald man. - Thank you.

811

145

The Little Jerry

Liz Sheridan [Helen Seinfeld], Barney Martin [Morty Seinfeld]

Vierailijat: John Michael Higgins [Kurt], Miguel Sandoval [Marcelino], Andrea Bendewald [Celia], Kathryn Joosten [Betsy], Paul Perri [Detective Banner], Al White [Detective Udewitz], Ray Proscia [Guard]

Jerryn katteeton shekki roikkuu Marcelinon kaupassa ja Jerry yrittää saada sitä pois, mihin Marcelino ei suostu. George vierailee naisten vankilassa ja päättää pyytää yhtä vankia ulos. Georgen mielestä suhde toimii täydellisesti, hänelle ei ole yhtään kilpailua, hän tietää aina missä nainen on, eikä nainen voi tehdä yllätysvisiittiä. Kramer yrittää ostaa kanan, jotta saisi tuoreita munia, mutta ostaa vahingossa kukon. Elaine tapailee miestä, joka ajaa päänsä kaljuksi huvin vuoksi. Elaine suostuttelee miehen kasvattamaan hiukset takaisin, mutta kaljuuntumisen merkkejä alkaa ilmaantua. Georgen unelmasuhde on vaarassa, kun naisella on mahdollisuus päästä ehdonalaiseen. George kutsutaan todistamaan naisen puolesta, mutta hän tietenkin yrittää pitää naisen vankilassa. Marcelino lupaa ottaa Jerryn shekin pois, jos Kramerin kukko Little Jerry voittaa kukkotappelun. Elainen poikaystävä kysyy Georgen neuvoa kaljuuntumiseen ja päätyy kosimaan Elainea. Little Jerry voittaa tappelun, mutta Marcelino ei vieläkään ota shekkiä pois. Little Jerryn pitää tapella vielä toinen ottelu, johon Kramer ja Jerry alkavat sitä kouluttaa. Georgen tyttöystävä karkaa vankilasta, kun ei pääse ehdonalaiseen, ja tekee yllätysvisiitin Georgelle.

Käsikirjoitus: Jennifer Crittenden; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 9.1.1997; Ensiesitys Nelosella: 1.12.1999 (Pikku-Jerry)

813

146

The Money

Liz Sheridan [Helen Seinfeld], Barney Martin [Morty Seinfeld], Jerry Stiller [Frank Costanza], Estelle Harris [Estelle Costanza], John O'Hurley [J. Peterman], Sandy Baron [Jack Klompus]

Vierailijat: Sarah Silverman [Emily], Leon W. Grant [Counterperson]

Jerryn vanhemmat myyvät Cadillacin Jack Klompukselle 6000 dollarilla auttaakseen Jerryn rahatilannetta. Kramer ja Jerryn vanhemmat yrittävät suostutella Jerryä vaihtamaan ammattia. Kramerillä on vaikeuksia nukkua yhdessä uuden tyttöystävänsä kanssa ja pyytää Elainelta neuvoa. George miettii kuinka paljon hänen vanhemmillaan on rahaa ja alkaa odottaa suurta perintöä. Jerry ostaa Cadillacin takaisin Jack Klompukselta 14000 dollarilla, mutta hänen vanhemmat ovat silti huolissaan Jerryn rahatilanteesta. Morty päättää hakea töitä Elainelta. J. Peterman palaa takaisin ja siirtää Elainen takaisin tämän vanhoihin hommiin.

Käsikirjoitus: Peter Mehlman; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 16.1.1997; Ensiesitys Nelosella: 8.12.1999 (Rahat)

812

147

The Comeback

Vierailijat: Mark Harelik [Milos], Ben Stein [Shellbach], Joel Polis [Reilly], Ivana Milavich [Patty], Danny Strong [Vincent], Richard Livingston [Bill], Charles Kahlenberg [Fred], Stan Sellers [McAdam], Peggy Mannix [Woman], Fatima Love [Secretary], Nancy Linehan Charles [Woman Executive], Jeff Hatz [Manager (Gene)]

Yankeesin kokouksessa Reilly tekee hauskan kommentin Georgen kustannuksella, mutta George keksii vastauksen vähän liian myöhään. Jerry saa selville, että oletettu tennisammattilainen Milo, jonka suosituksesta hän ostaa mailan on aivan surkea pelaaja. Tämä koittaa lahjoa Jerryä tarjoamalla vaimoaan Jerrylle. Elaine pitää mystisen Vincentin suosittelemista videoista. Kun hän kerran erehtyy valitsemaan toisen suosituksen, soittaa Vincent hänelle vihaisena ja katkerana. Elaine suostuu tapaamaan Vincentin, mutta on hiukan yllättynyt tämän ulkomuodosta. Kramer katsoo elokuvaa, jossa nainen vajoaa koomaan, ja laatii testamentin, jossa Elaine valtuutetaan tappamaan hänet, jos hän vajoaa koomaan. George saa selville ettei Reilly enää työskentele Yankeeseilla ja matkustaa Ohioon sanomaan vastaustaan. Kramer katsoo elokuvan loppuun ja saa selville, että on mahdollista herätä koomasta ja haluaa muuttaa testamenttiaan. Jerry antaa Milon voittaa tenniksessä, jotta Milon vaimo alkaisi jälleen kunnioittaa tätä. Kramer vaipuu koomaan, kun saa joukon tennispalloja päälleen. Georgen kommentti ei naurata Ohiossa, mutta Reillyn vastaus kylläkin. George keksii vastauksen taas vähän liian myöhään.

Käsikirjoitus: Gregg Kavet, Andy Robin; Ohjaus: David Owen Trainor; Ensiesitys: 30.1.1997; Ensiesitys Nelosella: 15.12.1999 (Kosto)

814

148

The Van Buren Boys

Liz Sheridan [Helen Seinfeld], Barney Martin [Morty Seinfeld], John O'Hurley [J. Peterman]

Vierailijat: Christine Taylor [Ellen], Jed Rhein [Steven Koren], Tony Colitti [Leader], David Moscow [Lomez Jr.], Yunoka Doyle [Lydia], Dublin James [Maurice], Justine Slater [Melissa], Michelle Maika [Kim], Steve Hofvendahl [Man], Bruce Davison [Wyck]

Jerryn mielestä hänen nykyinen tyttöystävänsä on täydellinen, mutta kaikki muut löytävät hänestä jotakin vikaa. George haastattelee ehdokkaita Järjestön ensimmäisen stipendin saajaksi. Hän päätyy ehdokkaaseen, joka on samanlainen kuin George oli nuorena. Kramer kohtaa jengin nimeltä Van Buren Boys, mutta selviää näyttämällä vahingossa jengin vanhan käsimerkin. J. Peterman haluaa Elainen kirjoittavan hänen elämäkertansa, mutta Petermanin jutut ovat liian tylsiä. Peterman kuulee Kramerin ja Van Buren Boysien kohtaamisesta ja ostaa Kramerin jutut 750 dollarilla. Georgen stipendiehdokkaan suunnitelmien muutos aiheuttaa hänen hylkäämisen ja hän liittyy Van Buren Boysiin painostaakseen Georgea. Elaine kertoo Kramerille, ettei tämä voi kertoa enää juttujaan. Elainesta Kramerin jutut ovat liian tylsiä ja hän päättää muuttaa niitä, mutta nyt Peterman pitää juttuja liian tylsinä. Hän päättää antaa ne takasin Kramerille. George yrittää pelastaa itsensä Van Buren Boys -jengiltä näyttämällä käsimerkkejä ja ryöstämällä Jerryn vanhemmat.

Käsikirjoitus: Darin Henry; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 6.2.1997; Ensiesitys Nelosella: 28.12.1999 (Van Buren -jengi)

815

149

The Susie

John O'Hurley [J. Peterman], Richard Herd [Wilhelm]

Vierailijat: Lee Arenberg [Mike Moffit], Shannon Kenny [Allison], Megan Cole [Peggy], Jane Edith Wilson [Woman]

Elainen työkaveri Peggy kutsuu Elainea Susieksi. George seurustelee pitkän blondin kanssa ja aikoo tämän avulla tehdä mahtavan sisääntulon Steinbrennerin juhliin. Alison haluaa kuitenkin jutella ja George juoksee karkuun. Hän aikoo vältellä Alisonia juhliin asti. Kramerin ystävä Mike, joka kutsui Jerryä teennäiseksi (The Parking Space) on alkanut vedonvälittäjäksi. Kramer alkaa lyödä vetoa Jerryn rahoilla, koska hänellä itsellään on riippuvuusongelmia. Peggy kertoo "Susielle" kuinka huono työntekijä Elaine on. J. Peterman kuulee työntekijöidensä ongelmista ja haluaa nähdä Peggyn, Elainen ja "Susien" toimistossaan heti aamulla. Kramer lopettaa suhteensa Georgeen Alisonin puolesta. Elaine onnistuu selviämään tapaamisesta, mutta päättää Jerryn ehdotuksesta eliminoida Susien. Hän kertoo kaikille, että Susie teki itsemurhan. George anelee Krameriltä uutta mahdollisuutta ja Kramer ottaa Georgen takaisin. Elaine joutuu pitämään puheen Susien hautajaisissa. Mike, joka kuuli Elainen ja Jerry keskustelevan Susien eliminoinnista, julistaa Jerryn tappaneen Susien. George tekee ikimuistoisen sisääntulon Kramer avulla. Elaine kokee saman kohtalon kuin George, kun J. Peterman antaa Elainen hoidettavaksi Susien muistolle perustetun järjestön (The Foundation).

Käsikirjoitus: David Mandel; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 13.2.1997; Ensiesitys Nelosella: 5.1.2000 (Susie)

816

150

The Pothole

Wayne Knight [Newman]

Vierailijat: Kristin Davis [Jenna], Jack McGee [Ralph], George Kee Cheung [Owner], Seraiah Carol [Mrs. Allister], Radmar Agana Jao [Delivery Boy], Walter Addison [Man]

Jerryn tyttöystävä käyttää hammasharjaa, jonka Jerry oli pudottanut hetkeä aikaisemmin vessanpönttöön. Kramer ostaa pätkän moottoritietä, koska on tyytymätön tien kuntoon. Hän alkaa huolehtia tienpätkästään henkilökohtaisesti. George hukkaa avaimensa ja muistelee, että ne saattoivat tippua kun hän hyppäsi katukuopan yli. Elaine yrittää tilata ruokaa, mutta asuu väärällä puolella tietä. Jerry yrittää salaa desinfioida tyttöystävänsä suun, mutta joutuu lopulta kertomaan totuuden. Jenna suuttuu ja laittaa jotakin Jerryn vessanpönttöön, mutta ei kerro mitä. Elaine muuttaa tilapäisesti naapuritalon siivouskomeroon saadakseen kiinalaista ruokaa. George menee etsimään avaimiaan, mutta katukuoppa on päällystetty. Elaine joutuu hoitamaan talonmiehen hommia ja George joutuu poraamaan tien auki. Kramer muuttaa tienpätkänsä kaksikaistaiseksi, ja aiheuttaa tulipalon, jonka keskipisteenä on Newman.

Käsikirjoitus: Steve O'Donnell, Dan O'Keefe; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 20.2.1997; Ensiesitys Nelosella: 12.1.2000 (Kuoppa)

817

151

The English Patient

Liz Sheridan [Helen Seinfeld], Barney Martin [Morty Seinfeld], John O'Hurley [J. Peterman], Lisa Mende [Carol]

Vierailijat: Lloyd Bridges [Izzy], Chelsea Noble [Danielle], O'Neal Compton [Earl Haffler], Gene Dynarski [Izzy Jr.], Marco Rodriguez [Guillermo], Joseph Urla [Dugan], Jill Talley [Gail], Jill Holden [Lisa], Todd Jeffries [Blaine], Earl Schuman [Izzy Sr.], Edgar Small [Sid Luckman], Lauren Bowles [Waitress], Juan Garcia [Jaime], Jeff Miller [Neil]

Elaine käy katsomassa Englantilaisen potilaan poikaystävänsä kanssa. Kaunis nainen erehtyy luulemaan Georgea poikaystäväkseen Neiliksi, joka on kuulemma ihan Georgen näköinen. Elaine tuntuu olevan ainoa joka ei pidä Englantilaisesta potilaasta. George on kinnostunut tietämään, mitä Neilillä on mutta hänellä ei ole. Jerry menee auttamaan vanhempiaan muutossa Floridaan ja Kramer pyytää tuomaan muutamia "kuubalaisia". Morty löytää Jerryn laukusta paidan, jossa lukee paras isä. Paita on paras lahja, mitä hän on ikinä saanut, vaikka se on vähän pieni. Jerry tapaa kuntosalilla 80-vuotiaan miehen, joka haastaa Jerryn painonnostokilpailuun ja venäyttää selkänsä. Hän venäyttää selkänsä uudelleen, kun näkee Mortyn paidan. Kramerin "kuubalaiset" saapuvat; ne eivät ole sikareita vaan kuubalaisia ihmisiä. Georgella on niin suuri pakkomielle tavata Neil, että tapaaminen Neilin tyttöystävän, Danielin kanssa jää kesken. Kuubalaiset osoittautuvat dominikaaneiksi, mutta Kramer yrittää tarjota heitä kuubalaisina tupakkayhtiölle. Se ei toimi ja Kramerin täytyy etsiä heille uusi työ. Elaine joutuu katsomaan Englantilaisen potilaan uudestaan J. Petermanin kanssa. Kun Elaine sanoo inhoavansa elokuvaa, Peterman erottaa hänet. Elaine joutuu asumaan Tunisian aavikolla pelastaakseen työnsä. Dominikaanit aiheuttavat Neilille onnettomuuden, jonka takia Danielle valitsee Neilin Georgen sijasta.

Käsikirjoitus: Steve Koren; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 13.3.1997; Ensiesitys Nelosella: 19.1.2000 (Englantilainen potilas)

It's go time!

818

152

The Nap

Richard Herd [Wilhelm]

Vierailijat: Stephen Lee [Conrad], Vince Grant [Hal], Angelo Tiffe [Delivery Man], Jonell Kennedy [Secretary], Mik Scriba [Bomb Squad Guy], Terry Rhoads [Father], Sid Newman [Old Man], Kevin Keckeisen [Brian], Kyle Sullivan [Son]

George on aina väsynyt, kun ei pysty nukkumaan töissä, koska toimistossa on iso lasi-ikkuna. Uima-allas ei ole Kramerille tarpeeksi hyvä uimapaikka, ja hän alkaa uida saastuneessa joessa. Elaine saa poikakaveriltaan, jolla on huono selkä, lahjaksi patjan ja käsittää asian väärin. Hän antaa patjan Kramerille, mutta haluaa sen takaisin kun Hal selittää miksi hän sen antoi. George keksii, että voi nukkua rauhassa työpöytänsä alla. Hän pyytää Conradia, joka työskentelee Jerryn keittiön parissa, laajentamaan nukkumatilaa. Steinbrenner tulee etsimään Georgea, kun tämä on nukkumassa pöydän alla, ja jää odottamaan Georgen paluuta. George soittaa Jerrylle pöydän alta ja käskee Jerryn soittamaan pommiuhan saadakseen Stenbrennerin pois huoneesta. Steinbrenner lapsenlapsineen yrittää kuitenkin piiloutua pöydän alle. Conrad muuttaa Jerryn keittiötä rajusti, mutta kukaan ei pidä muutoksista. Elainen patja on pilalla, kun siihen on tarttunut paha haju Krameristä. Steinbrenner kutsuu pommiryhmän, kun kuulee herätyskellon tikittävän Georgen pöydän alla.

Käsikirjoitus: Gregg Kavet, Andy Robin; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 10.4.1997; Ensiesitys Nelosella: 26.1.2000 (Nokoset)

819

153

The Yada Yada

Danny Woodburn [Mickey Abbott], Bryan Cranston [Dr. Tim Whatley]

Vierailijat: Robert Wagner [Dr. Abbott], Jill St. John [Mrs. Abbott], Debra Messing [Beth], Suzanne Cryer [Marcy], Stephen Caffrey [Arnie], Henry Woronicz [Father Curtis], Monica Lacey [Julie], Ali Marsh [Karen], David Chandler [Brian], Virginia Watson [Nun], Walter Franks [Waiter], Jerry Maren [Dad]

George tapailee naista, joka ei ikinä kerro juttuja loppuun, vaan käyttää fraasia "yada, yada, yada". Jerry epäilee, että Tim Whatley on kääntynyt juutalaisuuteen voidakseen kertoa juutalaisvitsejä. Kramer ja Mickey käyvät tuplatfreffeillä, mutta eivät osaa päättää, kumman naisen kumpikin haluaa. Elainea pyydetään todistamaan avioparin puolesta, joka yritää adoptoida lasta, mutta pilaa mahdollisuuden. Georgesta tuntuu, että tyttöystävä jättää tärkeitä tietoja kertomatta ja pyytää tätä kertomaan kerrankin koko jutun, mutta saa tietää enemmän kuin olisi halunnut. Elaine aikoo hommata lapsen avioparille keinolla millä hyvänsä, mutta pari ei enää haluakaan adoptoida. Kramer ja Mickey saavat valittua naisensa ja Mickey menee naimisiin.

Käsikirjoitus: Peter Mehlman, Jill Franklyn; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 24.4.1997; Ensiesitys Nelosella: 2.2.2000 (Pälä, pälä)

820

154

The Millennium

Wayne Knight [Newman], Richard Herd [Wilhelm]

Vierailijat: Lauren Graham [Valerie], Louan Gideon [Mrs. Hamilton], Victoria Mahoney [Gladys], Michael Laskin [Minkler], Bruce Jarchow [Mooney], Maria Cina [Saleswoman], Steve Koren [Himself]

Kramer ja Newman suunnittelavat kuummatkin uudenvuodenjuhlia vuodelle 2000. He päättävät yhdistää voimansa, kun Kramerillä on paljon jäitä ja Newmnailla hyvä paikka. Newman asettaa kuitenkin ehdon: Jerry ei ole kutsuttu. Elaine saa huonoa palvelua liikkeessä ja päättää näyttää kuinka hyvän asiakkaan he menettivät. Hän ostelee tavaroita toisesta samanlaisesta kaupasta, mutta saa selville että kummankin kaupan omistaa sama nainen. George yrittää saada potkut Yankeeseilta, koska Mets "tarjoaa" hänelle parampaa paikkaa. George aikoo lähteä tavalla, jonka kaikki tulevat muistamaan, mutta kaikki yritykset vain nostavat hänen kunnioitustaan organisaatiossa. Jerry pääsee tyttökaverinsa puhelimen pikavalintaan jo yksien treffien jälkeen. Hän asettaa tavoitteekseen nousta listalla ja pääseekin ykköseksi. Naisen äitipuoli on kateellinen Jerrylle, koska on pitkään yrittänyt päästä ykköseksi. Elaine päättää kostaa liikkeiden omistajalle ja pyytää Kramerin apua.

Käsikirjoitus: Jennifer Crittenden; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 1.5.1997; Ensiesitys Nelosella: 29.12.1999 (Millennium)

821

155

The Muffin Tops

Wayne Knight [Newman], John O'Hurley [J. Peterman], Richard Fancy [Mr. Lippman]

Vierailijat: Rena Sofer [Mary Anne], Melinda Clarke [Alex], Chaim Jeraffi [Jiffy Dump Guy], Sonya Eddy [Rebecca], Barry Kramer [Bag Guy], Elayn Taylor [Book Fan], Paige Moss [Girl], Viola Kates Simpson [Old Woman], Jack Riley [Rider], Bunny Summers [Rider], Earl Carroll [Rider], Norman Brenner [Rider], Reuven Bar [Foreign Guy], Vince Donvito [Passerby], Chris Burmester [Passerby], Deck McKenzie [Man], Victoria Fischer [Bartender], Keith Sellon-Wright [Guy]

George vahtii miehen laukkua, mutta mies ei ikinä tule takaisin. George alkaa käyttää laukusta löytyviä vaatteita ja näyttää ihan turistilta. Peterman on käyttänyt Kramerin tarinoita elämäkerrassaan ja Kramer menee kirjan allekirjoitustilaisuuteen väittäen olevansa "oikea Peterman". Jerry saa selville, että hänen tyttöystävänsä pitää karvattomista koirista. Jerry alkaa ajaa rintakarvojaan Kramerin varoituksista huolimatta. Kramer aloittaa "Petermanin todellisuuskierroksen". Kaunis nainen luulee Georgea turistiksi ja alkaa esitellä Georgelle kaupunkia. Elaine antaa entiselle pomolleen Mr. Lippmanille liikeidean, kun sanoo syövänsä vain muffinssien ylöosan. Idea ei toimi ja Lippman kysyy Elainelta vinkkejä. Hän käskee valmistaa muffinssit kokonaan ja irrottaa sitten päällysosan. Hän myös vaatii huutomerkin poistoa mainoskyltistä (ks. The Sniffing Accountant). George "muuttaa" New Yorkiin ja alkaa työskennellä Yankeeseilla. Stenbrenner saa käsityksen, että Georgella on kaksi työtä ja George menettää työnsä, kun Steinbrenner vaihtaa hänet kanaan. Elainella ja Mr. Lippmanilla on vaikeuksia päästä eroon muffinssien alaosista. Elaine palkkaa "puhdistajan" (Newman) päästäkseen ongelmasta eroon.

Käsikirjoitus: Spike Feresten; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 8.5.1997; Ensiesitys Nelosella: 9.2.2000 (Muffinssin päällykset)

822

156

The Summer of George

John O'Hurley [J. Peterman], Victor Raider-Wexler [Dr. Seigel]

Vierailijat: Raquel Welch [Herself], Molly Shannon [Sam], Amanda Peet [Lanette], Joe Urla [Dugan], Peter Dennis [Lew], Tucker Smallwood [Malcolm], Wayne Wilderson [Walter], Blake Gibbons [Lyle], Adrian Sparks [Man], Jane A. Johnston [Woman], Lauren Bowles [Waitress], Sue Goodman [Clerk], Neil Flynn [Cop #1], Tom Michael Bailey [Cop #2], Denise Bessette [Therapist], Dave Mandel [Himself]

George huomaa, että saa kolmen kuukauden irtisanomisrahan ja päättää ottaa kunnon kesäloman. Jerry on menossa Tony-palkintojen jakotilaisuuteen. Kramer on samassa tapahtumassa "paikantäyttäjä". Elainen työkaveri kävelee heiluttamatta käsiään. Työkaveri suuttuu, kun Elaine mainitsee asiasta. Jerry menee hakemaan tyttökaveriaan juhliin, mutta huomaa että tällä on mieshuonekaveri. Kramer "voittaa" Tonyn, mutta pitääkseen sen hänen täytyy erottaa musikaalin päätähti Raquel Welch, joka ei liikuta käsiään. Jerryn uusi tyttöystävä Lanette kuluttaa Jerryn loppuun, kun on aina menossa. George ja Jerry päättävät yhdessä hoitaa Lanetten. Jerry menee treffeille ja Georgen pitää hakea kutsukortit Lanetten juhliin. Hän päättää ostaa tällä kertaa kalleimmat kortit (ks. The Invitations). Elaine joutuu tappeluun Raquel Welchin kanssa, kun luulee Elainen pilkkaavan häntä. George kompastuu kutsukortteihin ja joutuu sairaalaan tällä kertaa potilaana.

Käsikirjoitus: Alec Berg, Jeff Schaffer; Ohjaus: Andy Ackerman; Ensiesitys: 15.5.1997; Ensiesitys Nelosella: 16.2.2000 (Georgen kesä)


| Pilotti | 1. kausi | 2. kausi | 3. kausi | 4. kausi | 5. kausi | 6. kausi | 7. kausi | 8. kausi | 9. kausi |